Tiedote liittyen jäähallin korjausaikatauluun
31.7.2019 10:08 Seuratiedotteet / Pääsivusto

Jäähallin korjaustyöt ovat alkaneet

Alla Porvoon kaupungin tiedote liittyen jäähallien tilanteeseen.

Porvoon kaupunki tiedottaa 31.7.2019

Jäähallin rungon korjaus käynnistyy – halli auki lokakuussa

Kokonniemen jäähallin kantavien rakenteiden korjaus on aloitettu ja tavoitteena on avata halli lokakuun puolivälissä. Myös jäähallin kuntotutkimus on valmistunut.

Parhaillaan suljettuna olevan Kokonniemen jäähallin korjaus on käynnistetty kaukalon ja joidenkin lattiarakenteiden purkamisella. Urakoitsijan kanssa sovitun aikataulun mukaan rungon korjaus valmistuu syyskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen päästään asentamaan kaukalo ja jäädyttämään jää.

Korjauksessa jäähallin betonipalkit ja -pilarit tuetaan teräsrakenteilla, jotta laajarunkoisen hallin kantavuusvaatimukset täyttyvät. Jäähallin rungon korjauksen suorittaa Hovisuunnittelijat Oy, joka jätti heinäkuun alussa kaupungin toimitilajohdolle 135 000 euron urakkatarjouksen rakenteiden korjaamisesta.

– Tavoitteena on, että jäähalli saadaan avattua viimeistään lokakuun puolivälissä, kertoo Per Högström liikuntapalveluista.

– Nuorisojäähalli on puolestaan tarkoitus saada auki viikon 33 alussa. Nuorisojäähallin uuden kaukalon asennus aloitetaan 5. elokuuta ja valmistelevat työt ovat jo käynnissä.

Jäähalli suljettiin 3. kesäkuuta, jolloin saatiin Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:ltä tilatun tarkastuksen tulokset jäähallin rakenteista. Toimitilajohto tilasi kesäkuussa hallin korjaussuunnittelun Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:ltä. Näiden suunnitelmien valmistuttua toimitilajohto pyysi suorahankintana Hovisuunnittelijat Oy:ltä tarjouksen jäähallin rakenteiden korjaamisesta.

– Korjaustöiden välttämättömyyden ja kiireellisyyden vuoksi kaupungilla oli mahdollisuus tilata työ suorahankintana, kertoo vs. toimitilajohtaja Tony Lökfors.

– Hovisuunnittelijat Oy on erikoistunut laajarunkoisten hallien korjauksiin ja korjannut Suomessa useita halleja, Porvoossa Kokonniemen nuorisojäähallin ja Aurorahallin, Lökfors jatkaa.

Kuntotutkimus valmistui jatkosuunnittelun pohjaksi

Jäähallin rakennetekninen ja sisäilmaolosuhteiden tutkimus on valmistunut. Tutkimus tilattiin, jotta jäähallin ja koko Kokonniemen alueen jatkosuunnittelu voidaan tehdä oikean tiedon pohjalta.

Jäähallin vanhimmat pukuhuoneet ovat huonossa kunnossa ja laajalti vaurioituneet, ja vaurioitunut rakenne liittyy myös itse halliosaan. Uusimmat pukuhuoneet ovat hyvässä kunnossa.

– Tulokset ovat odotetun kaltaiset, ja erityisesti vanhimman osan korjaus tai korvaaminen on ollut ajankohtainen jo vuosikausia, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kertoo.

Liikuntapalvelut ja toimitilajohto käy läpi kuntotutkimuksen tulokset ympäristöterveydenhuollon kanssa.

– Keskitymme löytämään riittävät ratkaisut siihen, että jäähallia voidaan käyttää turvallisesti ja terveellisesti kunnes Kokonniemen alueen kokonaisratkaisun suunnittelu on edennyt ja jäähallin tilanne ratkaistu, Lökfors toteaa.

– Toimenpiteitä ovat ainakin ilmanvaihdon puhdistaminen ja parantaminen, Lökfors jatkaa.

Laajennusosan pukuhuoneet palvelevat Nuorisojäähallia, joten tarvittavat toimenpiteet vanhimmassa osassa voidaan tehdä samalla, kun hallin runkoa korjataan.

Varasto- ja tilajärjestelyt käydään läpi erikseen jääurheiluseurojen kanssa.

Kokonniemen jäähalli

Jäähalli on rakennettu kolmessa vaiheessa.

  • Rakennuksen vanhin osa on vuodelta 1978 ja sisältää Tolkkistentien puoleiset pukuhuoneet sekä varasto- ja toimistotiloja. Rakennus palveli alun perin ulkojääkenttää.
  • Itse halliosa on rakennettu vuonna 1987, jolloin vanhimman osan ulkoseinästä tuli väliseinä.
  • Uusin osa on rakennettu vuonna 2007 ja sisältää Nuorisojäähallin puoleiset pukuhuoneet sekä huolto- ja toimistotiloja. Halliosan entisestä ulkoseinästä tuli väliseinä laajennuksen yhteydessä.

Kuntotutkimuksen tulokset lyhyesti:

Vanhimman osan rakenneratkaisuissa on useita ajalleen tyypillisiä vaurioherkkiä rakenteita; valesokkeli, koolattu puulattia kantavan betonilaatan päällä, alapuolelta eristämätön kaksoislaatta ja väliseinien alajuoksut lähtevät pohjalaatan päältä. Vaurioherkät rakenteet ovat kosteusvaurioituneet ja lisäksi yläpohjassa on vanhojen kattovuotojen aiheuttamia jälkiä. Kosteusvaurioituneista rakennusosista on runsaasti ilmavuotoreittejä sisäilmaan.

Halliosan seinien eristeiden mikrobinäytteissä esiintyi vaurioviitteitä, yläosien eristeissä yleisemmin ja sokkelielementeissä paikallisemmin. Yleisö -WC-tilan lattiassa ja väliseinissä on painumisen aiheuttamia rakoja. Katsomon puurakenteiden alaosissa on lahovaurioita. Rakenteissa on ilmavuotoreittejä.

Laajennusosa on pääosin hyvässä kunnossa.

Vanhimman osan ja halliosan talotekniset ratkaisut ovat pääosin käyttöikänsä lopussa. Lämmöntuotannon laitteet, käyttövesiputkistot, vesi- ja viemärikalusteet sekä ilmanvaihtojärjestelmä tulisi uusia kokonaisuudessaan.

Kuntotutkimusraportti: https://www.porvoo.fi/library/files/5d413386ed6b97e88c0001dd/436_Ramboll_Rakennustekninen-_ja_sis_ilmaolosuhteiden_tutkimusraportti_18.7.2019.pdf

   
Lisää uutisia
Hunters Juniors ry
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat