Nollavitoset turnausvoittoon ja pronssille Ruotsissa
Julkaistu: 30.09.2015 00.00

Nollavitoset turnausvoittoon ja pronssille Ruotsissa

Vuonna 2005-syntyneet Hunters-juniorit olivat puolustamassa viime kevään mestaruutta Ruotsin Farsta Hockey Games-turnauksessa. Järjestävä seura FoC Farsta kutsui kevään voittajan Hunters -05 puolustamaan mestaruuttaan syksyn turnaukseen. Hunters lähti turnaukseen myös toisella peliryhmällä, koska kokemukset edelliseltä kerralta olivat hyvät ja turnausjärjestelyt toimivat. Samalla turnausmatka toimi koko joukkueen hengennostatuksena ja lähtölaukauksena käynnistyneeseen kauteen. Huntersilla oli kaksi pelaavaa ryhmää, Hunters sininen ja Hunters keltainen, mutta vain yksi joukkue.

Turnauksessa kohdattiinAIK, Djurgårdens IF, Brinkens IF, Ekerö IK, FoC Farsta ja Kista HC. Hunters sininen voitti alkulohkon puhtaalla pelillä ja keltainen taisteli itsenä lohkossa B toiseksi. Lohko B oli erinomaisen tasainen ja yhden maalin erolla pelejä ratkottiin. Harmillisesti Hunters joutui kohtaamaan toisensa jo välierissä, mutta pojat ottivat asian vastaan hienosti todeten että molemmat ryhmät voittavat, toinen kultaa ja toinen pronssia.

Ja näin siinä kävi, Hunters keltainen voitti pronssipelissä Ekerö IK:n maalein 5-4. Hieno ottelu ja tunnelma oli katossa. Joukkeelle lanseerattu 4 T:tä, tahto, tunne, taito ja taistelu näkyivät käytännössä ja sai varauksetonta kiitosta katsojilta ja vierasjoukkueilta. Finaalissa kohtasivat Hunters sininen ja Djurgårdens IF. Tukholman ylpeys halusi mestaruuspokaalin takaisin Ruotsiin, mutta Hunters oli eri mieltä. Finaalista muodostui viime kevään tapaan jännittävä trilleri ja ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta Hunters oli terävämpi maalein 4-2. Näin pojat uusivat viime kevään mestaruutensa ja ovat voittaneet nyt Ruotsissa 12 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Se on huikea suoritus. Voittajajoukkue saa jälleen kutsun ensi keväänä järjestettävään turnaukseen puolustamaan mestaruuttaan.

Hans Haasen kuvat kertovat tunnelmasta.

Seuran uusimmat

Itä-Uudenmaan laadukkain lasten ja nuorten liikuttaja. 


Hunters Juniors ry

Sannaistenkatu 8, 06100 Porvoo