Hunters C haki täydet sarjapisteet Kauniaisista
Julkaistu: 18.03.2018 00.00

Jo pelin ensi minuutit näytti, että porvoolaiset olivat latautuneet peliin hyvin, eikä GrIFK pysynyt hyvin liikkuvan Hunters ryhmän mukana.

Ensin sarjan maalitykki Leevi Hyypiä siirsi Huntersin johtoon (syöttäjä Mikael Havisalmi) ja heti kohta perään ylivoimalla toinen Huntersin tehopelaaja Juho Rantanen napautti taululle 0-2 (syöttäjät: Niklas Larsen ja Leevi Hyypiä).

Hunters jatkoi voimakkaalla paineella varsin haavoittuvaksi osoittautunutta GrIFK:n puolustusta vasten ja kiekko toisensa jälkeen painettiin väkisin kotijoukkueen päätyyn.

Kun erinomaisen pelin pelannut Huntersin kolmos-kenttä (Atte Laitinen-von Schultz-Ville Forsell) niittasi taululle 0-3, Atte Laitisen ulkojäillä hiotulla loistavalla laukauksella aivan maalin yläkulmaan ajassa 11:32, oli GrIFK:n vaihdettava maalivahtia joukkueen herätämiseksi vielä taisteluun mukaan. Kauniaislaiset saivat onnekkaan kavennuksen hvyin pelanneen Hunters vahti Krister Nyströmin kypärästä kimmonneella laukauksella, mutta sarjan maalintekotilaston ehdoton ykkönen Leevi Hyypiä rankaisi jäätävästi erätaukolukemiksi 1-4 (syöttäjä Casper Lilja).

Toisessa erässä Hunters osoitti tasaista ja varmaa peliä, eikä johtoaseman säilyttämisessä ollut minkäänlaista epäselvyyttä. Ehkä koko kauden komein Hunters-taklaus nähtiin, kun väkivahva ja aina suurella Hunters-sydämellä pelaava Niklas Larsen pysäytti vastustajan hyökkäyksen komealla ns. pers-taklauksella ja hyökkäys päättyi näyttävään ilmalentoon -voltti kerien.

Kun Leevi hyypiä vielä tekaisi kaksi maalia läpiajojen päätteeksi (toiseen syöttöpiste Huntersin vaalivahti Krister Nyströmille), oli pelissä ratkaisun makua 1-6 toiselle erätauolle siirryttäessä.

Kolmas erä oli Huntersin voiton turvaamista, eikä GrIFK päässyt todelliseen takaa-ajoon. Ruu Kosonen (syöttäjät: Juho Rantanen ja Mikael Havisalmi) lisäsi johtoa ja lukuisat jäähyt tahdittivat peliä. Hunters esitti kypsää jääkiekkoa, eikä vastustajalle annettu pelin hallintaa. Viimeisellä sekunnilla Huntersin Ossi Palosaari pommitti yivoimalla siniviivalta ja näyttävä maali sinetöi loppulukemiksi 3-8.

Voitolla Hunters C varmisti historiallisen 3. sijan omassa C-nuorten Mestiksen lohkossaan.

Tämä hieno joukkue pelaa kauden viimeisen Mestis-ottelunsa huomenna sunnuntaina 18.3.2018 klo 16:30 Porvoon jäähallissa, kun vastaan luistelee kivikova TPS Akat. Turusta.

Olethan hallilla mukana nauttimassa näistä porvoolaisen jääkiekon ainutlaatuisista hetkistä!